info@prologo.dk

Håndsprit med logo – EN 14476 godkendt – 20, 50, 60, 100 og 500 ml. flasker

Er du på udkig efter håndsprit med logo? Hvis du har travlt, kan du endda få leveret indenfor 3-4 dage (efter godkendt korrektur).

Vi kan levere håndsprit med logotryk fra 24 stk. på ca. 2 uger fra godkendt korrektur.

Vores hænder er en væsentlig kilde til spredning af smitte i form af bakterier og virus, og derfor er det vigtigt, at vi alle bidrager med en god håndhygiejne. Blandt andet ved regelmæssig brug af håndsprit. Faktisk bør du spritte dine hænder hver gang, du har rørt ved noget, der er “forurenet”. Det kunne eksempelvis være:

  • Dørhåndtag
  • Rækværk
  • Vandhaner
  • Salt- og peberkværnen i kantinen
  • osv.

Håndsprit er en del af vores alle sammens hverdag og én af de ting, vi bruger til at opretholde så god en håndhygiejne som overhovedet muligt.

Det er vigtigt for at undgå, at vi spreder bakterier og virus til andre.

Du kan forvente at høre fra os indenfor 30 minutter

Din håndsprit bør indeholde minimum 70% alkohol

Det første du skal forholde dig til er håndsprittens alkohol indhold (procent). Alkohol er det populære navn, men nogen kalder det også Ethanol eller isopropanol (eller blot Propanol).

Alkoholen er helt afgørende for, at dine hænder rent faktisk bliver desinficeret og at bakterierne bliver dræbt.

Lidt firkantet kan man sige, at jo mere alkohol en håndsprit indeholder, desto bedre og mere effektiv er den. 

Eksempel A med 85% er derfor bedre end Eksempel B der indeholder 70%. I Danmark er der ifølge Statens Serum Institut konsensus om at anbefale, at håndsprit – anvendt til hånddesinfektion i sundhedssektoren – skal have en koncentration på mellem 70-85 (% v/v) for at sikre den ønskede effekt (= dræbe bakterier).

Hvis du vælger en type med mindre end 70% alkohol er effekten af spritten formentlig ikke tilstrækkelig til at dræbe bakterier og virus. Så vælg altid en håndsprit med minimum 70% alkohol.

Certificering af håndsprit

Håndsprit er ikke bare håndsprit og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, om den sprit du anvender, er grundigt testet og efterlever gældende krav.

En god håndsprit skal dræbe både bakterier og virus.

Man tester om et desinfektionsmiddel har tilstrækkelig effekt (om midlet har tilstrækkelig “drabseffekt”) i henhold til relevante europæiske standarder (de såkaldte EN-standarder). Når du vælger en håndsprit bør du sikre dig, at midlet er testet efter disse medicinske standarder.

Der arbejdes som udgangspunkt med 4 standarder. 3 af disse er obligatoriske og én er ikke obligatorisk i forhold til at kunne dokumentere den ønskede effekt af håndsprit, når det handler om at dræbe virus.

  • EN 13727 (obligatorisk)
  • EN 1500 (obligatorisk)
  • EN 14476 (obligatorisk)
  • PrEN 17430 (ikke obligatorisk)

EN 13727 og EN 1500 (dræber bakterier)

EN 13727 og EN 1500 er begge tests der bekræfter at produktet har en positiv effekt mod “vegetative bakterier”.

EN 14476 (dræber virus)

Når et produkt er testet i henhold til EN 14476 betyder det, at produktet har en positiv effekt mod “kappebærende virus”.

Hvis du ønsker at være sikker på, at din håndsprit har den ønskede drabseffekt skal du således sikre dig, at den er testet i henhold til EN 13727, EN 1500 og EN 14476.

Hvordan udføres håndhygiejne, og hvad skal du være opmærksom på?

Generelt anbefales grundig håndvask med vand og sæbe. Hænderne skylles og sæben påføres. Hænderne vaskes i 15-20 sekunder, skylles og duppes tørre i et rent håndklæde. Såfremt du ikke har mulighed for at vaske hænder, kan du anvende hånddesinfektionsmiddel, hvis dine hænder er synligt rene og tørre, alternativt kan du bruge en vådserviet.

Det er vigtigt, at pleje huden på hænderne, således at huden bevares intakt. Intakt hud er en forudsætning for god håndhygiejne.

Anvend ikke hånddesinfektion, når dine hænder er synligt snavsede, fedtede eller våde/fugtige – hånddesinfektion har da ikke den ønskede effekt. Vask i stedet dine hænder.

Brug ikke hånddesinfektion efter toiletbesøg, bleskift eller inden madlavning. Her skal du altid vaske dine hænder. Hånddesinfektion anbefales ikke til raske børn.

Læs mere her

Statens Serum Institut

Håndsprit med glycerol (hudplejemiddel med blødgørende effekt)

Der findes mange typer af håndsprit. De mest kendte er som nævnt 70-85% alkohol tilsat 1-3% Glycerol i flydende form, som gel eller skum. Din håndsprit skal være tilsat et hudplejemiddel – eksempelvis glycerol – for at beskytte dine hænder. 

Der findes forskellige typer hånddesinfektion. Den mest kendte type er alkohol 70-85% tilsat 1-3% glycerol i flydende form, som gel eller skum. Denne type hånddesinfektion er veldokumenteret, effektiv og ligeledes hudvenlig. Hånddesinfektionsmidler skal være tilsat et hudplejemiddel (fx glycerol) for at beskytte hænderne.

Glycerol er et stof som har en blødgørende effekt.

Hvad er forskellen på håndsprit og håndgel?

Du har muligvis bidt mærke i, at hånddesinfektion fås i flere varianter: flydende og i gel (og endda også i skum). Men er forskellen egentlig?

Alle gode og godkendte typer af hånddesinfektion indeholder mellem 70-85% alkohol og er tilsat glycerol. Glycerol kommer i flydende form eller som gel eller skum og det er således glycerol’en der afgør hvilken form midlet er i. 

Hvor meget håndsprit skal du bruge?

For at opnå en tilstrækkelig effekt af håndsprit er det vigtigt, at du indgnider spritten på synligt rene flader i ca. 30 sekunder.

Det gælder begge sider af hænderne, mellem fingrene og  kan ligeledes omfatte dine underarme.

Du skal bruge en mængde som gør, at dine hænder først er tørre efter ca. 30 sekunders indgnidning.

Den faktiske mængde er afhængig af størrelsen af dine hænder. Når håndsprit testes foregår det ved brug af 3 ml.

Håndsprit med logo – få tilbud indenfor 30 minutter

Du kan købe flere typer af håndsprit med logo hos os. Vores mest efterspurgte typer er enten 20, 60, 100 eller 500 ml. flasker som er EN 14476 godkendt.

Der er 2 nogenlunde lige store klistermærker på flasken. Det ene indeholder den obligatoriske påkrævet varedeklaration og den anden er dit budskab og/eller logo.

Ring eller skriv til os og få et tilbud tilpasset lige netop dine krav og ønsker.

 

Du kan forvente at høre fra os indenfor 30 minutter

et lille udpluk af mulighederne

mød os

Niels Christian

Vibeke

Louise

Michala

Vi svarer typisk indenfor 30 minutter.

Fortæl os, hvad du skal bruge.

Vi vender tilbage med svar og/eller uforpligtende tilbud.

Typisk indenfor 30 minutter.

søg i hele vores sortiment
vil du inspireres måned efter måned?
Ved tilmelding accepterer du Prologos persondatapolitik