info@prologo.dk

Brodering af logo på tøj og tekstiler

Broderingen er formentlig den mest eksklusive måde at vise dit design på og der er rigtig meget du kan brodere på.

Ikke nok med at du opnår et eksklusivt udtryk – holdbarheden er i langt de fleste tilfælde markant bedre. Så det er godt for miljøet.

Uanset om din opgave er lille eller stor, kan vi hjælpe dig. Vi har egen produktion i Hørsholm og leverer som regel indenfor max. 14 dage. Hasteopgaver klares typisk indenfor få dage.

Fortæl os hvad du drømmer om, så laver vi tilbud til dig indenfor 30 minutter.

Hvad er et broderi?

Et broderi er kort fortalt en sammensætning af sting – typisk i flere farver – som skaber mønstre, tekst, logo’er osv.

Selve produktionen af et broderi starter på en computer. Der tages udgangspunkt i eksempelvis en logo fil (jpg, png, pdf, tiff osv.) som indlæses i et særligt broderingsprogram. I broderingsprogrammet er der en række indstillinger, der justeres og tilpasses. Dette inkluderer bl.a. størrelsen af selve broderingen, detaljeringsgraden (antal af sting), stingretning, farvekoder med mere.

Når disse indstillinger er foretaget, vil du modtage en fysisk broderingsprøve til godkendelse.

Det færdige og godkendte broderingsprogram indlæses i selve broderingsmaskinen. Tråden der skal anvendes i selve broderingen bliver monteret på maskinen og nu er vi klar til at lave producere dit logo.

Selve broderingstiden afhænger dels af antallet af sting, men også antallet af farver. En brodering kan tage fra få minutter op til flere timer at producere.

hvad koster det at brodere?

Prisen på et broderi afhænger af 5 faktorer:

 

egen broderingsmaskine

Produktionen fra a-z udføres 100% af vores erfarne medarbejdere på vores maskiner i Hørsholm.

15 Farver i dit broderi

Du kan som udgangspunkt anvende op til 15 forskellige farver i dit broderi. Det er relativt mange farver og det er meget sjældent, at der er behov for at bruge dem alle.

Farver er tit en udfordring. “Tænk på farven grøn” vil give forskellige nuancer afhængig af hvem der tænker. Derfor arbejder man med farvekoder og for at skabe de bedste resultater, anbefaler vi altid, at der arbejdes med pantone farver. 

Din opgave er i trygge hænder hos os, og vi sætter ikke noget i gang før du har godkendt din broderingsprøve. Vi har ikke lavet andet siden 1983.

Viskose- eller Polyestertråd?

Som udgangspunkt anvender vi viskosetråd i vores broderinger.

Viskose giver efter vores mening den flotteste glans og har lang holdbarhed.

Viskosetråd er farveægte og den smitter ikke af, når du vasker normalt.

Viskosetråd tåler almindelig maskinvask og tørretumbler. Hvis du planlægger at industrivaske tekstilen, anbefaler vi at anvende polyestertråd i stedet. Viskosetråd tåler ikke industrivask.

mød os

Niels Christian

Vibeke

Louise

Michala

Vi svarer typisk indenfor 30 minutter.

et lille udpluk af mulighederne

Størrelsen på dit broderi

Vi arbejder ofte med logoer og motiver med meget høj detaljegrad. Mindste broderingstørrelse afhænger af det enkelte logo. Størrelsen på et broderi ligger typisk indenfor 27×27 cm. Du kan dog gå helt op til 34×34 cm.

Vi har flere nålestørrelser vi benytter til at brodere med. Det giver en virkelig god mulighed for at få små detaljer og små tekstbroderinger med, hvis det er en del af den brodering vi skal lave.

Ved tekstbroderinger anbefaler vi altid, at bogstavernes højde bør være minimum 5 mm. for at sikre, at teksten er letlæselig. En højde på under 5 mm. risikerer at give et sløret udtryk. I det tilfælde findes der andre gode alternativer såsom et vævet eller broderet badge.

Lad os se på det, hvis du undrer dig over…

produktionstid

Leveringstiden afhænger af den konkrete opgave. Hvis du er presset tidsmæssigt, kan du dog næsten altid få lavet mindre produktioner på ganske få dage, da vi har egen produktion og egen broderingsmaskine i huset. 

Ellers vil du typisk kunne få leveret din produktion indenfor max. 14 dage.

holdbarhed

Brodering er alt andet lige den mest holdbare løsning, når du skal lave eksempelvis en polo-shirt med tryk og broderi.

Som tommelfingerregel vil du kunne regne med, at dit broderi vil holde mindst lige så længe som den tekstil, du får broderet på.

Broderingens kvalitet

Slutresultatet af din brodering afhænger både af selve broderingen, men også hvad der broderes på. Der skal være en fornuftig sammenhæng mellem de to.

Jo flottere og jo mere slidstærk brodering du ønsker, desto flere sting vil der som regel skulle laves.

Vi placerer et tyndt materiale mellem broderingen og undersiden af tekstilen. Det gør, at dit slutprodukt bliver pænere og stærkere.

Det er ikke unormalt at en højkvalitets brodering har mere end dobbelt så mange sting som en brodering af knap så høj kvalitet. Så længe emnet, der broderes på, har en tilsvarende kvalitet, vil du opnå det pæneste resultat med mange sting. Modsat vil mange sting i en tynd t-shirt af lav kvalitet for de fleste være en dårlig løsning. I det tilfælde vil det være mere hensigtsmæssigt enten af finde en bedre kvalitet t-shirt eller reducere antallet af sting i selve broderingen.

På samme måde vil der også være behov for tilpasninger i tilfælde, hvor du ønsker at brodere på tykke/kraftige materialer eller et fleece produkt. Det kunne eksempelvis være en sportstaske i et kraftigt materiale.

badges er også et broderi

Der findes faktisk flere måder at lave badges på og én af disse er som broderi.

Badges er en fantastisk måde at vise dit budskab på både tøj og tasker. Du kan få dem, hvor undersiden eksempelvis er velcro eller strygelim og du kan også vælge at sy dem fast.

Du kan læse mere om badges her.

Hvor kan du brodere?

Du kan få broderet dit logo eller dit budskab på næsten alle tekstiler.

Nogle emner er mere egnet til at brodere på end andre. En skjorte eller en tyndere jakke er optimal, hvorimod en kraftig dunjakke, en tynd t-shirt, en foret taske eller et kraftigt hestedækken ikke altid er godt at brodere på.

Hvis du er i tvivl, er du mere end velkommen til at kontakte os for at få klar besked.

Jakke,blå,til mænd,fra Craft, skaljakke som er vandafvisende og vindtæt, med tapede sømme, aftagelig hætte, 3 lommer med lynlås

hvad med miljøet?

Der er stor miljømæssig opmærksomhed rettet mod tøjproduktion. Og det er der god grund til, da tøjproduktion er en væsentlig bidragyder til mange af de miljømæssige udfordringer vi står med i dag.

Den gode nyhed er dog, at du selv kan være med til at gøre en forskel.

Vi er meget bevidste om vores ansvar i forhold til de miljømæssige aspekter.

Og det ansvar tager vi dybt seriøst. Det gør vi bl.a. ved løbende at skanne markedet samt udfordre producenter og leverandører på området.

Vi udvælger og arbejder udelukkende med producenter, som vi ved, er på forkant med udviklingen i forhold til at producere så miljøvenligt som muligt.

Derudover hjælper og rådgiver vi indkøbere (dig) med finde hoved og hale i det hele, herunder også de miljømæssige aspekter.

  1. Vælg altid tekstiler med lang holdbarhed.
  2. Vælg et design og budskab som ikke går af mode og som ejeren/brugeren af tekstilen har lyst til at bruge.
  3. Vælg tekstiler der er produceret og godkendt efter de mest miljøvenlige forskrifter.
  4. Vælg en kvalitet af dine tekstiler som giver brugeren den bedst mulige oplevelse ved brug.
  5. Overvej hvem du giver dine tekstiler til. Begræns eventuelt til de som du mener rent faktisk vil anvende dem.
  6. Vær i god tid så vidt det overhovedet er muligt. Hastværk kan have en negativ afsmitning på miljøet. Eksempelvis fordi dit valg ikke er helt gennemtænkt og måske ikke helt rammer brugerens smag. Eller fordi noget skal flyves hjem pga. en deadline.
ofte stillede spørgsmål
Hvilke tekstiler kan jeg få brodering på?
Du kan få broderet dit logo på næsten alle tekstiler. Nogle egner sig bedre end andre til at brodere på. En skjorte eller en tyndere jakke er optimal, hvorimod en kraftig dunjakke, en tynd t-shirt, en foret taske eller et kraftigt hestedækken ikke altid er godt at brodere på. Vi er eksperter i, hvad der kan lade sig gøre, så blot ring, så hjælper vi dig på vej.
Kan en tekst også broderes?
Ja, så længe bogstaverne er min. 6 mm høje, som tommelfingerregel. I nogle tilfælde er det muligt at lave bogstaverne 1-2 mm. mindre – tag fat i os, og lad os give et bud på dit specifikke ønske.
Kan jeg få broderet badges hos jer?
Du kan få broderet enten direkte på tekstil, eller vi kan brodere badges til dig, der efterfølgende enten stryges eller sys på tøjet. Broderede badges kan vi naturligvis lave til dig, uanset om du bestiller tøj hos os eller ej.
Kan I placere brodering, hvor jeg ønsker det?
For det meste kan vi, men der kan være nogle tekniske begrænsninger. Lad os tage dialogen, så skal vi nok anbefale den bedste løsning iht. dine ønsker.
Let at genbestille broderi?
Vi opbevarer selv broderingsprogrammerne her i huset efter din første opgave, så du kan altid genbruge broderingsprogrammet uden beregning ved en evt. genbestiling.
Hvordan skal jeg vaske det broderede tøj?
Da vi som udgangspunkt benytter os af viskosetråd, kan det tåle almindelig maskinvask og tørretumbler. Skal dit tøj efterfølgende kunne industrivaskes, skal vi vide det før opstart, da din brodering så skal udføres med polyestertråd, der kan tåle industrivask.
Kan jeg få broderet på blot én skjorte?
Som udgangspunkt kan du godt få broderet på kun en enkelt skjorte, hvis det er ønsket. Prisen vil naturligvis falde, jo flere broderier du bestiller. Der er ingen minimumskrav til antal bestilte broderinger. Du er altid velkommen til at ringe til os og få rådgivning om en konkret opgave.
Kan I brodere mit logo i flere farver?
Vi har et meget bredt farveudvalg, og vores broderingsmaskine kan køre med op til 15 farver ad gangen, i én brodering. Så umiddelbart er svaret ja.
Holdbarhed i en brodering?
En brodering er den mest eksklusive og slidstærke løsning til logo på tekstiler, du kan vælge. Vi bruger en viskose tråd, da vi mener den har den smukkeste glans. Tråden er farveægte og smitter ikke af, når tøjet vaskes almindeligt.

Skal dit tøj kunne industrivaskes, er det vigtigt at du gør os opmærksom på det ved bestilling – for så benytter vi en polyestertråd til opgaven, som kan tåle industrivask.

Hvor hurtigt kan I levere broderi?
Vi har egen broderingsmaskine i huset, hvilket gør at processen er effektiv og ekstrem hurtig. Normal leveringstid er indenfor 7-10 arbejdsdage, afhængig af kompleksitet i brodering. Hvis du har brug for hurtigere levering, er du velkommen til at ringe på tlf. 4589 3921 – vi har nemlig løst mange broderingsopgaver hurtigere.
Kan I brodere på noget tøj, jeg selv leverer?
Vi kan sagtens lave en brodering på noget tøj, du selv medbringer, forudsat det er rent og at vi vurderer, den pågældende tekstil egner sig til brodering. Vi vil altid give dig vores råd, før opstart af opgaven.
Kan jeg få en prøve?
Naturligvis. Ring til os, så sender vi dig eksemplarer på hvordan brodering eller et broderet badges kan se ud på forskellige tekstiler. Bor du i nærheden, er du altid velkommen til at booke et besøg vores showroom på Gøngehusvej 280, hvor vi kan vise dig mange forskellige broderingsmuligheder.
Kan mit logo altid gengives som broderi?
Formentlig ja. Et farveforløb og fine detaljer i et logo kan være svære at gengive i tråd, men indtil nu har vi altid fundet en løsning i samarbejde med kunden. Vi har så stor viden omkring broderi, at vi altid kan guide dig til den optimale løsning, uanset kompleksiteten i netop din opgave.
Kan jeg få præcise logo-farver udført i broderi?
Det kan du godt. Vi konverterer trådfarverne ud fra de pantone-farver, du oplyser os om, når du bestiller broderi.
Hvor stor kan jeg få en brodering?
En brodering er normalt max. 27 x 27 cm., dog kan vores maskine køre op til en størrelse på max. 34 x 34 cm.
Fordele ved brodering frem for tryk?
Ønsker du et mere eksklusivt og mere slidstærkt logo, skal du vælge brodering frem for tryk. Brodering koster alt andet lige mere end tryk, men det betyder også højere kvalitet og en længere levetid på tøjet med dit logo.
Godkendelse af design?
Processen er, at vi først ser på det logo/tekst, du fremsender. Herefter vil vi anbefale hvilken størrelse, vi vil brodere i. Når vi er enige om logo størrelsen, udarbejder vi en broderingsfil, der skal bruges i broderingsmaskinen.

Vi starter aldrig en produktion, før du har godkendt den broderingsprøve, vi sender til dig. Den er lavet på et stykke stof og naturligvis med de trådfarver, vi har valgt ud fra de oplyste pantone-farver.

Er tiden knap, og vi ikke kan nå at sende en fysisk prøve, sender vi en korrektur, så du kan se sting i et 3D-format

søg i hele vores sortiment
vil du inspireres måned efter måned?
Ved tilmelding accepterer du Prologos persondatapolitik